Characters not attacking

Let our staff know what you think about the game and suggest improvements

Moderator: Staff

tgramsus
Newbie
Posts: 4
Joined: Tue Aug 24, 2010 11:54 pm

Characters not attacking

Postby tgramsus » Wed Aug 25, 2010 12:04 am

Hi,

Played the latest demo, but for some reason, my characters are not attacking the enemies. I select the attack command and then the target, but the command doesn't get executed by the characters.

Any ideas what might be causing this? Platform is Windows 7.
rujasu
Developer
Posts: 758
Joined: Sun Feb 25, 2007 5:40 am
Location: Maryland, USA

Re: Characters not attacking

Postby rujasu » Wed Aug 25, 2010 12:20 am

Hi tgramsus, welcome to the forum and thanks for trying out Allacrost. I haven't been able to test on Windows 7 as I don't have it, but I'll take another look at the Windows version tonight and see if I can spot any problems. I'll get back to you as soon as I get more information.
User avatar
Brian
Writer
Posts: 133
Joined: Thu Aug 02, 2007 10:31 pm
Location: Oregon

Re: Characters not attacking

Postby Brian » Wed Aug 25, 2010 12:42 am

I'm on Vista and I've noticed this problem as well.
A book must be an ice-axe to break the seas frozen inside our soul.
User avatar
gorzuate
Developer
Posts: 2575
Joined: Thu Jun 17, 2004 3:03 am
Location: Hermosa Beach, CA
Contact:

Re: Characters not attacking

Postby gorzuate » Wed Aug 25, 2010 12:42 am

I had the same problem on my Mac until I upgraded to Luabind 0.9 ;)
Image
rujasu
Developer
Posts: 758
Joined: Sun Feb 25, 2007 5:40 am
Location: Maryland, USA

Re: Characters not attacking

Postby rujasu » Wed Aug 25, 2010 3:06 pm

Yeah, this looks like a Windows-specific Luabind issue. It should be fixed by the end of the week.
tgramsus
Newbie
Posts: 4
Joined: Tue Aug 24, 2010 11:54 pm

Re: Characters not attacking

Postby tgramsus » Thu Aug 26, 2010 2:30 pm

Yeah, this looks like a Windows-specific Luabind issue. It should be fixed by the end of the week.


Sounds good. Looking forward to seeing what happens after the first boss battle.

Other things I noticed:
- During battles, when selecting an ally to use an item on, if you keep switching between the characters, the current character's stats start to scroll downward until they are completely out of the screen.

- When starting a new game, the game time shown in the menu screen is not the time of the current play through, but the time that the application has been running.
rujasu
Developer
Posts: 758
Joined: Sun Feb 25, 2007 5:40 am
Location: Maryland, USA

Re: Characters not attacking

Postby rujasu » Tue Aug 31, 2010 2:56 pm

Hey tgramsus, thanks for your patience. I have developed what I believe is a working fix for this; I'll put up a file tonight with the changes so you can test it out.
rujasu
Developer
Posts: 758
Joined: Sun Feb 25, 2007 5:40 am
Location: Maryland, USA

Re: Characters not attacking

Postby rujasu » Wed Sep 01, 2010 5:44 am

tgramsus
Newbie
Posts: 4
Joined: Tue Aug 24, 2010 11:54 pm

Re: Characters not attacking

Postby tgramsus » Thu Sep 02, 2010 3:19 pm

Hi Rujasu,

The player characters are attacking successfully. Unfortunately, the application closes itself as soon the finishing attack is struck on the last enemy. It doesn't give any error, the game just closes itself.

Thanks for your effort in trying to get this fixed.
rujasu
Developer
Posts: 758
Joined: Sun Feb 25, 2007 5:40 am
Location: Maryland, USA

Re: Characters not attacking

Postby rujasu » Thu Sep 02, 2010 4:01 pm

tgramsus wrote:Hi Rujasu,

The player characters are attacking successfully. Unfortunately, the application closes itself as soon the finishing attack is struck on the last enemy. It doesn't give any error, the game just closes itself.

Thanks for your effort in trying to get this fixed.


Okay, this wasn't happening for me but I'll see if I can reproduce it, and do some investigation to see if there are any known issues with Vista/7 that we haven't accounted for.

Thanks for the feedback.
User avatar
Brian
Writer
Posts: 133
Joined: Thu Aug 02, 2007 10:31 pm
Location: Oregon

Re: Characters not attacking

Postby Brian » Thu Sep 02, 2010 10:26 pm

Yeah, same thing happens for me. :cry:
A book must be an ice-axe to break the seas frozen inside our soul.
rujasu
Developer
Posts: 758
Joined: Sun Feb 25, 2007 5:40 am
Location: Maryland, USA

Re: Characters not attacking

Postby rujasu » Wed Sep 08, 2010 7:57 pm

Well, I've gotten this too, so it's not a Vista/7 problem. It's been a tough one though, and I haven't been able to track down the exact problem yet. Still working at it though.
rujasu
Developer
Posts: 758
Joined: Sun Feb 25, 2007 5:40 am
Location: Maryland, USA

Re: Characters not attacking

Postby rujasu » Sat Sep 25, 2010 10:48 pm

Okay, it took me a while, but I figured out the problem. I'll put up a new file tonight.
rujasu
Developer
Posts: 758
Joined: Sun Feb 25, 2007 5:40 am
Location: Maryland, USA

Re: Characters not attacking

Postby rujasu » Sun Sep 26, 2010 1:18 am

Try this:

http://www.allacrost.org/staff/user/ruj ... .2-rc2.zip

There is an "allacrost-editor.exe" there, but it doesn't work. Running Allacrost should be fine though, and the bug should be fixed. Please let me know how it works for you. Thanks!
User avatar
Brian
Writer
Posts: 133
Joined: Thu Aug 02, 2007 10:31 pm
Location: Oregon

Re: Characters not attacking

Postby Brian » Sun Sep 26, 2010 6:08 am

I played all the way through without any problems. Good work. :approve:
A book must be an ice-axe to break the seas frozen inside our soul.
rujasu
Developer
Posts: 758
Joined: Sun Feb 25, 2007 5:40 am
Location: Maryland, USA

Re: Characters not attacking

Postby rujasu » Sun Sep 26, 2010 5:28 pm

Brian Aloisi wrote:I played all the way through without any problems. Good work. :approve:


Thanks Brian. I'll give it a thorough test run on my laptop, then if all goes well I'll make a front page release by the end of the week.
tgramsus
Newbie
Posts: 4
Joined: Tue Aug 24, 2010 11:54 pm

Re: Characters not attacking

Postby tgramsus » Sun Oct 17, 2010 2:51 pm

Hey Rujasu,

Thanks for fixing this. I was able to play through the demo.
User avatar
Roots
Dictator
Posts: 8664
Joined: Wed Jun 16, 2004 6:07 pm
Location: Austin TX
Contact:

Re: Characters not attacking

Postby Roots » Mon Apr 25, 2011 6:33 pm

Out of curiosity, what was the cause of this problem?
Image
rujasu
Developer
Posts: 758
Joined: Sun Feb 25, 2007 5:40 am
Location: Maryland, USA

Re: Characters not attacking

Postby rujasu » Mon Apr 25, 2011 7:41 pm

Roots wrote:Out of curiosity, what was the cause of this problem?


IIRC, I shipped the Windows release with the wrong version of LuaBind.

I believe I actually made a modification in SVN so we're now just including LuaBind in our source tree and compiling it statically. This made things a bit easier since LuaBind is a tough library to work with.
User avatar
Roots
Dictator
Posts: 8664
Joined: Wed Jun 16, 2004 6:07 pm
Location: Austin TX
Contact:

Re: Characters not attacking

Postby Roots » Mon Apr 25, 2011 8:03 pm

rujasu wrote:
Roots wrote:Out of curiosity, what was the cause of this problem?


IIRC, I shipped the Windows release with the wrong version of LuaBind.

I believe I actually made a modification in SVN so we're now just including LuaBind in our source tree and compiling it statically. This made things a bit easier since LuaBind is a tough library to work with.


I see. Yeah I remember having trouble when I had the wrong Luabind library installed. The library can be a real pain, but the benefits we get from using it are worth it.
Image

Return to “User Feedback”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests