Segmentation fault when moving between maps

For those having trouble installing/running the game or to report a bug

Moderator: Staff

User avatar
marcavis
Junior Member
Posts: 32
Joined: Wed Jun 10, 2009 12:28 am
Location: Santa Catarina, Brazil
Contact:

Segmentation fault when moving between maps

Postby marcavis » Mon Feb 15, 2010 3:47 am

When moving between maps in the game world, I often get a segmentation fault, most often in the second change.

System specs:
Intel Core 2 Duo, 4GB RAM, Geforce 9600GT
Ubuntu 9.10, Luabind 0.8.1
Running Allacrost SVN 1732 at the time - I have updated to 1738 now

Here's the backtrace:
#0 0xb790e5b3 in ?? () from /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6
#1 0xb7910898 in malloc () from /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6
#2 0xb7f931c8 in ?? () from /usr/lib/liblua5.1.so.0
#3 0xb7f8ab10 in ?? () from /usr/lib/liblua5.1.so.0
#4 0xb7f8ec7a in ?? () from /usr/lib/liblua5.1.so.0
#5 0xb7f82128 in lua_newuserdata () from /usr/lib/liblua5.1.so.0
#6 0x0815e8e6 in int luabind::detail::invoke_normal<luabind::detail::access_member_ptr<hoa_map::MapMode, hoa_map::private_map::VirtualSprite*, hoa_map::private_map::VirtualSprite*>, boost::mpl::vector2<hoa_map::private_map::VirtualSprite*, hoa_map::MapMode const&>, luabind::detail::policy_cons<luabind::detail::dependency_policy<0, 1>, luabind::detail::null_type> >(lua_State*, luabind::detail::access_member_ptr<hoa_map::MapMode, hoa_map::private_map::VirtualSprite*, hoa_map::private_map::VirtualSprite*> const&, boost::mpl::vector2<hoa_map::private_map::VirtualSprite*, hoa_map::MapMode const&>, luabind::detail::policy_cons<luabind::detail::dependency_policy<0, 1>, luabind::detail::null_type> const&, mpl_::long_<1l>, mpl_::bool_<false>) ()
#7 0x0815ea4e in boost::detail::function::function_obj_invoker1<luabind::detail::function_invoke<luabind::detail::access_member_ptr<hoa_map::MapMode, hoa_map::private_map::VirtualSprite*, hoa_map::private_map::VirtualSprite*>, boost::mpl::vector2<hoa_map::private_map::VirtualSprite*, hoa_map::MapMode const&>, luabind::detail::policy_cons<luabind::detail::dependency_policy<0, 1>, luabind::detail::null_type> >, int, lua_State*>::invoke(boost::detail::function::function_buffer&, lua_State*) ()
---Type <return> to continue, or q <return> to quit---
#8 0xb7fc1c83 in boost::function1<int, lua_State*>::operator()(lua_State*) const () from /usr/lib/libluabind.so.0.8.1
#9 0xb7fc2bc6 in ?? () from /usr/lib/libluabind.so.0.8.1
#10 0xb7fc201a in ?? () from /usr/lib/libluabind.so.0.8.1
#11 0xb7f8739a in ?? () from /usr/lib/liblua5.1.so.0
#12 0xb7f87834 in ?? () from /usr/lib/liblua5.1.so.0
#13 0xb7f827a5 in lua_call () from /usr/lib/liblua5.1.so.0
#14 0xb7fbeae9 in luabind::detail::class_rep::gettable(lua_State*) ()
from /usr/lib/libluabind.so.0.8.1
#15 0xb7fbeb29 in luabind::detail::class_rep::gettable_dispatcher(lua_State*)
() from /usr/lib/libluabind.so.0.8.1
#16 0xb7f8739a in ?? () from /usr/lib/liblua5.1.so.0
#17 0xb7f87834 in ?? () from /usr/lib/liblua5.1.so.0
#18 0xb7f90b9e in ?? () from /usr/lib/liblua5.1.so.0
#19 0xb7f92175 in ?? () from /usr/lib/liblua5.1.so.0
#20 0xb7f87880 in ?? () from /usr/lib/liblua5.1.so.0
#21 0xb7f82761 in ?? () from /usr/lib/liblua5.1.so.0
#22 0xb7f86ea3 in ?? () from /usr/lib/liblua5.1.so.0
#23 0xb7f86f05 in ?? () from /usr/lib/liblua5.1.so.0
#24 0xb7f82588 in lua_pcall () from /usr/lib/liblua5.1.so.0
#25 0xb7fc3a36 in luabind::detail::pcall(lua_State*, int, int) ()
from /usr/lib/libluabind.so.0.8.1
#26 0x081c7282 in hoa_map::MapMode::Update() ()
---Type <return> to continue, or q <return> to quit---
#27 0x080568a7 in main ()
Last edited by marcavis on Mon Feb 15, 2010 10:18 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Roots
Dictator
Posts: 8666
Joined: Wed Jun 16, 2004 6:07 pm
Location: Austin TX
Contact:

Re: Segmentation fault when moving between maps

Postby Roots » Mon Feb 15, 2010 3:53 pm

Are you experiencing this problem with the latest SVN, or is this a report about a previous release? If its the latest SVN, you're not alone. I seem to be the only one who hasn't gotten the game to segfault when changing maps. A couple of our programmers have been trying to find a fix to this problem. Right now I don't think we're even sure why it happens, although its obviously something with Luabind.
Image
User avatar
marcavis
Junior Member
Posts: 32
Joined: Wed Jun 10, 2009 12:28 am
Location: Santa Catarina, Brazil
Contact:

Re: Segmentation fault when moving between maps

Postby marcavis » Mon Feb 15, 2010 8:25 pm

*runs svn update*
Yep, this is with the current SVN. rev 1738.
User avatar
Roots
Dictator
Posts: 8666
Joined: Wed Jun 16, 2004 6:07 pm
Location: Austin TX
Contact:

Re: Segmentation fault when moving between maps

Postby Roots » Mon Feb 15, 2010 10:09 pm

What OS and version of Luabind do you have installed?
Image
User avatar
marcavis
Junior Member
Posts: 32
Joined: Wed Jun 10, 2009 12:28 am
Location: Santa Catarina, Brazil
Contact:

Re: Segmentation fault when moving between maps

Postby marcavis » Mon Feb 15, 2010 10:19 pm

Ubuntu 9.10, Luabind 0.8.1; just edited this info into the system specs in the first post, too.

Return to “Technical Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests